marți, 6 aprilie 2010

Ucigatorul vs Seniorul

Cu ocazia sfintelor sarbatori de pasti fie ca lumina sa va aduca.... ok... Cu ocazia zilei libere din cauza sarbatorilor pascale am fost impreuna cu Cristina la Predeal, unde ne-am intalnit cu Kobe si cu Cristi Joanta. Planul initial era sa mergem la Belvedere dar faleza era foarte uda asa ca am ajuns in cheile Rasnoavei.

Pe la pranz eram in chei si dupa ce ne-am intalnit cu baietii am inceput urcarea pana la faleza, faleza care se numeste Aboland si este in mare parte amenajata de Titus Gontea. Dupa o lunga batalie pana la baza falezei am decis sa ma incalzesc pe un 6c+ pe care erau buclele deja puse de baieti cu o zi inainte.

Zis si facut, cu crux-ul la bucla 2, am reusit sa NU-l fac din prima dar norocul meu ca a venit ploaia :| Asa ca am plecat spre cabana unde urma sa ne cazam si am stat in casa restul zile (in timp ce afara ningea!) si ne-am uitat la televizor, lucru pe care nu l-am mai facut de ceva vreme.

Duminica se anunta o zi frumoasa, fara ploi dar ramasesem doar eu cu Cristina - Cristi plecase acasa iar Kobe plecase la Onesti sa fie impreuna cu Petro si familia ei - asa ca dimineata am fost cu ea in Bucegi (sa-i fac o bucurie). Am urcat cu telecabina, prima oara pentru mine, si nu pot spune ca nu mi-a placut. Ajunsi sus am fost la babele, sfinx si ne-am mai plimbat pe acolo(trebuie facuta o excursie cu o saltea de boulder). In jurul orei 12 am coborat si am plecat spre faleza vremea fiind super, nici prea cald si nici prea frig.

Pe la ora 2 a venit si "zeul" a.k.a. Mastacarn si am urcat iar la faleza... (urcus nu tocmai usor pentru un catarator de poteca). Dupa tot chinul urcusului am ajuns la baza traseelor, Kobe avea un proiect iar eu trebuia sa mai incerc acel 6c+. Evident fiind cald afara, peretele uscat si cu o minte libera l-am facut din prima si in timp ce coboram din top am aruncat un ochi la proiectul lui Kobe, un 7c+ (Seniorul apocalipsei) scurt dar dureros cu riglete mici si taioase.

Una peste alta mi-e lene sa mai scriu asa ca... here it goes:

- Kobe l-a facut din a 3-a, cred.
- Eu m-am batut cu mine mai mult decat cu traseul si am reusit sa-l fac din a 5-a? Un record de motivatie si cel mai greu traseu pentru mine pana acum.

Asa ca pot spune ca am vazut progresul, antrenamentul de la panou avand un efect palpabil pana la urma. Si am plecat acasa cu un 7c+? si un 6c+(soft).

Luni trebuia sa ploua si cum dimineata nu ploua am decis sa mergem la Belvedere (se uscase faleza) dar greseala a fost a noastra pentru ca a fost foarte frig, vant puternic si rece. Asa ca am plecat de acolo cu un 6a? interesant dar greu de apreciat cand esti inghetat.

4 comentarii: